petek bakımı nasıl yapılır

Isınma ihyacımızın karşılanması artık nerdeyse tamamen kalorifer veya kombi sistemleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bu iki sistemden hangisi olursa olsun mekanlarımıza mutlaka belli ebatlarda petek takılır.

Kış aylarında 24 saat çalışmakta olan peteklerimiz bir süre kullanımdan sonra içerisinde biriken pisliklerden arıtılması ve sisteminde meydana gelebilecek herhangi bozulmalardan korunması için belirli periyotlarda bakımının yapılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Petekler işlevi ve amacı gereği su ve gaz teması içerisindedir. Bu iki maddenin temasıyla meydana gelen ateşlenme durumdan dolayı petekler içerisinde zamanla kirlenmeler meydana gelmektedir.  Bu kirlenmeler bir zaman sonra çamur ve kireç gibi kalıp pisliklere dönüşür. Kireç ve çamur birikintisi de yine bir zaman sonra peteklerin çalışma işlevini olumsuz etkileyerek ısı verimini düşürmektedir. Bizler de ısı verimini artırmak için kombinin çalışma derecesini artırmayı deneriz ve farkında olmadan sistemin daha da arızalanmasına sebep oluruz.

Isı verimi almak için petek kirlenmesinin farkına varmadan kombiyi yüksek derecede çalıştırarak, faturaların yüksek fiyatlarla gelmesine sebebiyet vermiş oluruz. Yani kısacası petek temizliğini ve bakımını yaptırmanın en büyük avantajı enerji ve dolaysıyla fatura ücret tasarrufu olacaktır.

Petek temizliği ve petek bakımı işlemlerinin uzman kişiler tarafından yapılmasını önemle tavsiye ederiz. Çünkü profesyonel petek bakım hizmeti uzman kişiler ve ekipmanlarla yapılmalıdır. Örneğin temizlenme aşamasında gerekli malzeme olan su basınç makinası ve kimyasallar ile yapılması, belli büyüklükteki petekleri temizlerken malzemelerin ve çevrenin zarar görmemesini sağlar.

Petek temizlik ve bakım işlemlerini düzenli periyotlarda yaptırmanız kombilerin çalışma sisteminde aksaklıklar meydana gelmemesi için de önem arz etmektedir. Isı yükseltmek için kombileri sürekli yüksek enerjide çalıştırmanız bir zaman sonra kombi mekanizmasında teknik yorgunluk oluşmasına sebebiyet verecektir. Sizler petek temizliğiniz ihmal ettiğinizde aslında aynı zamanda hepsi bir olan kalorifer-kombi sistemini de dolaylı olarak zarar vermiş olacaksınız.

Petek temizlik hizmeti ve petek bakım hizmeti için en uygun fiyatları sunan firmamızdan hizmet almak isterseniz bizi arayarak destek istemeniz yeterli olacaktır.